top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrione Oy

Kiinan tuonti - Miksi kontti on täynnä p*sk**?

Päivitetty: 12. huhtik.


Kiinan konttilaiva täynnä kontteja joka on kuvattu ylhäältäpäin.

Kiinan tuonnin yksi merkittävimmistä haasteista on tuotteiden laadun pitäminen ohutlevytuotannossa tasaisena ja jatkuvana. Monet yritykset ovat havahtuneet siihen, että tuotteen ensimmäisen erän laatu voi olla erinomaista, mikä luo luottamusta toimittajaan. Valitettavasti seuraavat toimituserät eivät aina vastaa tätä alkuperäistä laatutasoa. Olemme huomanneet, että Suomessa monet yritykset kokevat tuskaa, kun kauan odotettu laivakontti sisältääkin hyvin epämieluisan yllätyksen.

Se on täynnä sitä itseään, eli p*sk**.


Tämä laatuvaihtelu ei tunnu loppuvan, vaan toistuu toistumistaan. Aina jokin kohta laadussa pettää, kun kokemusta ei pääse syntymään, kun aina lähdetään alusta liikkeelle ja siksi samat virheet toistuvat vuodesta toiseen. Yleensä kaukoidästä tuleva kontti on maksettu etukäteen, kuten kaupan ehdot vaativat. Tämä sitoo yrityksen taloudellisesti todella hankalaan asemaan, koska arvottomaan konttiin on sidottu iso määrä yrityksen pääomaa. Siinä on monella yrittäjällä itkun paikka.

Ihminen joka hitsaa metallinpalaa. Tumma kuva.

Tämän jälkeen suomalainen lähettää kiinalaiselle tehtaalle valituksen laadusta. Laatu pysyykin usein hetkellisesti taas korkeammalla, kunnes työn jälki taas tippuu. Olemme parin vuosikymmenen aikana saaneet sivusta seurata monen asiakkaamme tuskaa sekä tarinoita. Olemme myös pohtineet syitä siihen mistä tämä laadun vaihtelu johtuu? Miksi kiinalaisten tehtaiden on niin vaikeaa saada ylläpidettyä laadukasta tuotantoa?
Kiinan tuonti, laadun vaihtelu ja henkilöstön vaihtuvuus


Olemme tulleet siihen lopputulokseen, että laadun jatkumattomuus johtuu yhdestä isosta tekijästä, nimittäin henkilöstön vaihtuvuudesta. Kilpailu osaavasta työvoimasta on kovaa myös Kiinassa. Kun hitsaaja on yritykseen A tultaessa juuri oppinut hitsaamaan kunnolla, toinen yritys B antaa hitsaajalle paremman työtarjouksen ja hitsaaja vaihtaa työpaikkaa. Tämän takia yrityksen A pitää löytää tilalle uutta henkilökuntaa, jota alkaa kouluttamaan.


Laatu tippuu siis sen takia, että hyvät työntekijät siirtyvät parempipalkkaisiin töihin. Suomalainen yritys saa siis ensiksi hyvälaatuista tavaraa alkuperäisen hitsaajan toimesta, myöhemmät kappaleet ovat uusien kokemattomien työntekijöiden tekemiä. Kun uudet työntekijät ovat oppineet tekemään työnsä kunnolla, heidät palkataan uuteen tehtaaseen ja taas suomalainen yritys saa kokea laadun vaihtelua ostamissaan tuotteissa.


Brionen työntekijä joka liittää metallinpaloja yhteen porakoneella.


Nyt on hyvä aika siirtää tuotanto takaisin suomeen?


Haluamme tämän blogiartikkelin kautta herättää suomalaisia yrityksiä jolla on kiinan tuontia, josko nyt olisi hyvä aika siirtää työtä Suomeen. Uskomme, että suomalaiset ohutlevy-yritykset ovat tänään erittäin kilpailukykyisiä verrattuna mihin tahansa toimijaan globaalisti. Toivomme tämän takia, että mahdollisimman moni suomalainen yritys siirtää tuotantonsa kotipohjolaan, vaikkapa meille.


Valitsemalla suomalaisen tuottajan kumppanikseen, yritykset voivat luottaa siihen, että heidän tuotteensa valmistetaan johdonmukaisella laadulla, joka vastaa heidän odotuksiaan ja vaatimuksiaan jokaisessa tilauksessa. Tämän lisäksi suomalaisilla yrityksillä on yleensä läpinäkyvä tuotantoprosessi ja sovitut nopeat toimitusajat tarjoavat asiakkaille mielenrauhaa, tietäen, että he eivät kohtaa odottamattomia viivästyksiä tai laadun heikkenemistä.


Brione tarjoaa reilua ja ympäristömyönteistä sopimusvalmistusta ja samalla tarjoaa tuotekehitystä kilpailukyvyn parantamiseksi.


38 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


WhatsApp_icon 2.png
bottom of page