top of page
Etsi
  • Writer's pictureBrione Oy

Armi aktiivituolin mekaniikan toimitusaika lyheni lähes kolmella kuukaudella

Päivitetty: 20. maalisk.

Syksyllä 2023 alkoi yhteistyö Tamergo Oy:n ja Brionen kanssa. Tamergo on Tampereella toimiva ergonomisia tuoleja valmistava yritys jonka brändi on monelle tuttu “Armi-aktiivituoli”. Tuoli on suomalainen innovaatio joka on auttanut senioreita ja ikäihmisiä elämänlaadun parantamiseksi jo toistakymmentä vuotta. Iso tilaus haastoi tuotannon


Brionen ja Tamergon yhteistyö sai alkunsa kun Tamergon luova johtaja Petri Palo-oja sai vinkin Brionesta, Skill Hill Oy:n Mika Nurmesniemeltä. Tamergo oli saanut ison tilauksen Hongkongista. Tilaus tulisi periaatteessa tyhjentämään koko Tamergon varaston, ja täten tuolien mekaniikkaa pitäisi nopeasti saada jostain lisää. Toimitusajat kotimaiselta tavarantoimittajalta olivat noin 3-4 kuukautta. Syy tähän oli se että Tamergon tavarantoimittaja toi mekaniikan Kiinasta. Tamergo lähti täten todenteolla hakemaan ketterämpää yhteistyökumppania. Brione sopi tähän kuvaan mainiosti.  Tahmea alku muuttui sujuvaksi yhteistyöksi


Petrin mukaan ensimmäinen kosketus puhelimitse Brioneen oli hieman tahmea, kunnes selvisi mistä on kyse. Vasta sitten kun Petri kävi Brionen tehtaalla tutustumassa ja esittelemässä Armi tuolia, sen tekniikkaa, ja varsinkin lukitukseen liittyviä haasteita niin yhteistyö alkoi pikkuhiljaa lämmetä. Lounastauko sai siirtyä eteenpäin kun Brionella innostuttiin tuolin mekaniikasta ja sen kehittämisestä. Ajatustyö tuolin parantamisesta lähti käyntiin ja kaksi Brionen suunnittelijaa otti asiakseen kehittää Armi aktiivituolia. Näin lähti käyntiin n.k. “Re-design”, eli uudelleensuunnittelu-prosessi. Voit lukea lisää Brionen tuotekehityksestä täältä.Toimitusajat putosivat kolmesta kuukaudesta muutamaan päivään.


Re-design on sana joka tarkoittaa sitä että otetaan olemassa oleva tuote ja suunnitellaan se uudestaan. Tällä pyritään saavuttamaan erilaisia hyötyjä, esimerkiksi kestävyyden tai käytettävyyden parantaminen, tuotantoprosessin nopeuttaminen tai kustannusten alentaminen. Armi tuolien mekaniikan pitkät toimitusajat olivat yksi suurimmista syistä miksi Tamergo lähti suunnittelemaan tuotettaan uudestaan Brionen kanssa. Yhteistyön tulokset


Vaikka yhteistyö Tamergon ja Brionen välillä on vasta aluillaan, tulokset ovat erittäin lupaavat. 

  • Aiemmasta 3-4 kuukauden toimitusajasta Brione pystyy tuottamaan Tamergolle uutta mekaniikka nyt 3-4 päivässä. 

  • Petri Palo-Ojan mukaan yhteistyö kasvattaa myös Tamergon uskottavuutta markkinoilla, koska tuotteen laadulliset tekijät sekä toimitusvarmuus ovat kumppanuuden ansiosta aiempaa korkeammalla tasolla. 

  • Tuotetta on parannettu niin että se on aiempaa monipuolisempi, turvallisempi ja mekaniikka taipuu nyt erilaisiin tarpeisiin helposti. Tamergo itse kutsuu kehitettyä mekaniikkaa sanoilla "uusi sydän" jonka ympärille rakentavat uuden tuoteperheen.

  • Uudenlainen mekaniikka avaa uusia markkina-alueita nykyisten lisäksi kuten sairaalat, leikkaussalit ja yleensä kaikki julkiset tilat. Tämä johtuu pelkästään uuden lukituksen tuomista mahdollisuuksista.

  • Tuotantokustannuksiin ei ole vielä saatu lopullista tarkkaa selvyyttä, mutta näiltä osin tuotanto tulee olemaan edullisempaa verrattuna aiempaan yhteistyöhön kotimaisen kumppanin kanssa joka toi mekaniikan Kiinasta. 


Näiden hyötyjen lisäksi Brionelaisia erityisesti ilahduttaa se että työtä on siirretty takaisin Suomeen. Armi aktiivituoli on entistä kotimaisempi innovaatio, jonka kotimaisuus hipoo uusia ennätyksiä. Kaikkea ei tarvitse tuottaa Kiinassa, vaan Suomesta löytyy kumppanuuksia jolla omaa toimintaa voi kehittää täysin uudelle tasolle. Yhdessä voimme kasvaa!

Brione kiittää Tamergoa hyvästä yhteistyöstä tähän asti, ja toivomme myös että Armi-aktiivituolit jatkavat maailman valloitusta. Jäämme innolla seuraamaan Tamergon kasvua ja kehitystä! 
127 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


WhatsApp_icon 2.png
bottom of page